Περπατάμε τα κατατόπια της Κηφισιάς

 
 
 • Μέσα από τα μάτια μας

  Κει φυσούσε λέγαν οι παλιοί και όπως οι Ινδιάνοι έδιναν περιγραφικά ονόματα στους τόπους, έτσι και οι πρόγονοί μας την είπαν «Κει φυσά», που με το πέρασμα των χρόνων έγινε Κηφισιά.

  Άλλοι πάλι λένε ότι πήρε το όνομά της από τον ποταμό Κηφισό που πηγάζει από τις πολλές πηγές της  περιοχής και άλλοι πάλι το ανάποδο.

  Όπως και να έχει ένας περίπατος στα σοκάκια της, είναι πάντα μια όμορφη αφορμή να την περιδιαβείς.

  Με αγορά μέσα στα πλακόστρωτα, με πάρκα γεμισμένα στο πράσινο, με εκκλησιές, με μαγαζιά να φιλοξενούν ακουστά εμπορικά και μη ονόματα, με στέκια για φαγητό, καφέ και διασκέδαση που ταιριάζει σε όλα τα βαλάντια, δικαιωματικά η Κηφισιά έχει με το πέρασμα των χρόνων αποκτήσει ένα από τα πιο καλά ονόματα για δήμο, στα βόρεια της πρωτεύουσας.

  Για ρομαντικούς και όχι μόνο περιπάτους, με πλούσια ιστορική παράδοση μπορείς εδώ με τις ώρες να χαζεύεις τις παλιές δημιουργίες.

  Ιστορικά κτίσματα, παλιές κατοικίες πλούσιων γόνων, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες στέγες να σου θυμίζουν αναγεννησιακούς ρυθμούς, μερικά στοιχειωμένα του χρόνου μελαγχολικά απομεινάρια και άλλα πάλι αναγεννημένες μορφές, στα χέρια των σύγχρονων αναγεννητών τους.

  Μπορείς και να τρέξεις ανέμελα πάνω στα πλακόστρωτα, κάτω από σκιερούς πλατάνους και δίπλα σε παλιά ποτάμια που σαν βρέχει αποκτούνε πάλι ζωή. Μπορείς φυσικά και να αφεθείς στις ρόδες του ποδηλάτου σου, πάνω σε ποδηλατόδρομους και όχι μόνο, απολαμβάνοντας ήσυχες διαδρομές.

  Όπως και να έχει, εδώ, είναι ένα μέρος όπου τα βήματά σου θέλουν πάντα να περπατήσουν και οι διαθέσεις σου να περιπλανηθούν μέσα σε γεύσεις, μαγαζιά, πάρκα, ιστορία.

   

 • Φωτογραφίες

 • Οι Σκέψεις σας

  Περιηγηθείτε στις προτάσεις, ταξιδέψτε νοερά μέσα από αυτές, με την πρώτη ευκαιρία ζήστε τις με τον δικό σας τρόπο και μοιραστείτε όποια στιγμή σας, κάθε σκέψη ή φωτογραφία σας

  Γράψτε μας τις σκέψεις σας

 • Tags